SEURAN TOIMINTA-ALUEET

Pääsisältö toiminnassamme on urheilussa. Sillä tuetaan yleisurheilua, liikuntaa, kaikissa ikäryhmissä ja vaatimustasoilla. 

HIFK yleisurheilu on kaksikielinen ja monikulttuurinen seura, johon kaikki ovat tervetulleita kielestä tai kansallisuudesta riippumatta.

Urheilijan elämänkaari ilmentyy hyvin tavassamme järjestää toimintaamme. Tuemme jäsentemme  liikuntaharrastusta alkaen päiväkoti-iästä aina aikuisikään asti niin harrastepohjaisesti kuin myös kilpaurheilupainoitteisesti. Tuttu mottomme "En gång IFK, alltid IFK" heijastuu siinä.

Kuva Piia Sinervo

Olemme Suomen menestyksellisimpiä seuroja ja vakiinnuttaneet paikkamme top-10 seurana niin  valtakunnallisessa seuraluokittelussa kuin myös taistelussa Kalevan Maljasta.  Suomi-Ruotsi maaotteluissa usea urheilijamme edustaa Suomea. 

Menestyksemme perustuu monipuoliseen toimintaamme.   

Valmennuksellisesti seuran toiminta perustuu toimiviin valmennusryhmiin. Ryhmien koostumuksessa pyritään siihen, että kaikki urheilijat saavat omaa tasoaan vastaavaa valmennusta. Hyväksymme sen, että urheilija voi vielä pitkään yleisurheilun ohella harrastaa samanaikaisesti muitakin lajeja. Tuloskeskeisen harjoittelun lisäksi, tarjoamme myös mahdollisuuden liikunnalliseen yleisurheiluharjoitteluun ja mahdollisuuden kouluttautua ohjaajaksi ja valmentajaksi.

Valmennus on nuoruusiässä monipuolista, moniottelutyyppistä harjoittelua. Erikoistuminen tapahtuu urheilijan ominaisuuksista riippuen noin 13 - 17-vuoden iässä. Seuran tavoitteena on auttaa urheilijaa pääsemään lahjakkuutensa ja kykynsä mukaan mahdollisimman pitkälle urheilu-urallaan. Valmennus on pitkäjänteinen prosessi. Emme hae ikäkausihuippuja vaan pyrimme järjestämään valmennustoiminnan siten, että urheilijalla on mahdollisuus menestymiseen myös aikuisiässä. IFK panostaa viesteihin jo urheilijan nuoresta iästä lähtien.

Toiminta perustuu laadukkaaseen valmennukseen. 

IFK panostaa siihen, että valmentajat kaikilla tasoilla saavat hyvän valmentajakoulutuksen. Jokaisella valmentajalla tulee olla tieto ja taito siitä, mitä ja miten harjoitellaan eri ikäryhmissä. Seuran valmentajakunnan tietämystä hyödynnetään seuran sisällä aktiivisesti ja heidän panosta arvostetaan.