Seura

Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors (HIFK) on vuonna 1897 perustettu yleisseura. Tällä hetkellä lajivalikoima on varsin laaja: jääkiekko, jääpallo, salibandy, miesten käsipallo, naisten käsipallo, keilailu, jalkapallo ja yleisurheilu. Vuodesta 1994 lukien toiminta on organisoitu niin, että eri lajit ovat rekisteröityneet itsenäisiksi yhdistyksiksi (tytärseuroiksi). Emoseuraa johtaa keskushallitus, jossa tytärseuroilla on edustus. Yleisurheiluseuran virallinen nimi on HIFK-friidrott rf. (suomeksi HIFK-yleisurheilu ry.). Virallinen nimilyhenne on HIFK.

Yleisurheilu on ollut mukana HIFK:n toiminnassa seuran perustamisesta lähtien. Vuonna 1900 HIFK järjesti ensimmäiset kansainväliset yleisurheilukilpailut Suomessa. Kilpailu käytiin Kaisaniemen kentällä. Eläintarhan kenttä avattiin vuonna 1912. Siitä lähtien se on ollut IFK-yleisurheilun keskeinen harjoituskenttä.

HIFK on vuosien varrella menestynyt mainiosti yleisurheilussa. IFK on voittanut arvostetun Kalevan Maljan viisi kertaa. Suomen mestaruuksien määrä on noussut yli kolmensadan. IFK:n menestyneistä urheilijoista voidaan mainita Erik Wilén (olympiahopeaa), Bertel Storskrubb (Euroopan mestari), Ossi Mildh (EM-hopeaa), Nina Holmén (Euroopan mestari) ja Bengt Sjöstedt (maailmanennätys). Näiden ja muiden IFK-urheilijoiden saavutuksista kerrotaan tarkemmin historia-sivuilla.