Seura

Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors (HIFK) on vuonna 1897 perustettu yleisseura. Vuodesta 1994 lukien toiminta on järjestetty niin, että eri lajit ovat rekisteröityneet itsenäisiksi yhdistyksiksi.

HIFK-yleisurheilu r.y:n tavoite on tukea jäsentemme liikuntaharrastusta, alkaen päiväkoti-iästä aina aikuisikään asti, niin harrastepohjaisesti kuin kilpaurheilupainoitteisesti. 

Olemme kaksikielinen ja monikulttuurinen seura, johon kaikki ovat tervetulleita kielestä, tasosta tai kansallisuudesta riippumatta. HIFK:ssa saa olla yksilöllinen oma itsensä ja olemme ylpeitä siitä, että joukoissamme on urheilijoita 10 eri kansalaisuudesta tai kieliryhmästä. HIFK on Suomen yksilöllisin yleisurheiluseura.

Meillä on yli 1000 aktiivia verkostossamme ja 2010 alkaen HIFK on joka vuosi ollut Suomen 10 menestyneimmän yleisurheiluseuran joukossa.

HIFK – Yleisurheilua jokaiselle, tasosta, kielestä ja kansallisuudesta riippumatta.

HIFK on vuosien varrella menestynyt mainiosti yleisurheilussa. IFK on voittanut arvostetun Kalevan Maljan viisi kertaa. Suomen mestaruuksien määrä on noussut yli kolmensadan. IFK:n menestyneistä urheilijoista voidaan mainita Erik Wilén (olympiahopeaa), Bertel Storskrubb (Euroopan mestari), Ossi Mildh (EM-hopeaa), Nina Holmén (Euroopan mestari) ja Bengt Sjöstedt (maailmanennätys). Näiden ja muiden IFK-urheilijoiden saavutuksista kerrotaan tarkemmin historia-sivuilla.