Valmennus

Naiset ja miehet 4x100m

 

HIFK on tätä nykyä Suomen menestyksellisimpiä seuroja. Vuonna 2015 IFK sijoittui viidenneksi valtakunnallisessa seuraluokittelussa. Taistelussa Kalevan Maljasta pärjäsimme myös erinomaisesti; neljäs sija. Menestys perustuu monipuoliseen toimintaan. Urheilijamme loistivat tällä kaudella laajalla rintamalla. Sekä Kalevan Kisoissa että kaikissa juniorisarjoissa olimme seurojen välisessä pistevertailussa aivan kärkipäässä. Suomi-Ruotsi maaottelussa peräti seitsemän IFK:n urheilijat edustivat Suomea.

Valmennuksellisesti seuran toiminta perustuu toimiviin valmennusryhmiin. Ryhmien koostumuksessa pyritään siihen, että kaikki urheilijat saavat omaa tasoaan vastaavaa valmennusta. Hyväksytään se, että urheilija voi vielä pitkään yleisurheilun ohella harrastaa samanaikaisesti muitakin lajeja. Tuloskeskeisen harjoittelun lisäksi, tarjotaan myös mahdollisuus liikunnalliseen yleisurheiluharjoitteluun ja esim. mahdollisuus kouluttautua ohjaajaksi ja valmentajaksi.

Valmennus on nuoruusiässä monipuolista, moniottelutyyppistä harjoittelua. Erikoistuminen tapahtuu urheilijan ominaisuuksista riippuen noin 13 - 17-vuoden iässä. Seuran tavoitteena on auttaa urheilijaa pääsemään lahjakkuutensa ja kykynsä mukaan mahdollisimman pitkälle urheilu-urallaan. Valmennus on pitkäjänteinen prosessi. Emme hae ikäkausihuippuja vaan pyrimme järjestämään valmennustoiminnan siten, että urheilijalla on mahdollisuus menestymiseen myös aikuisiässä. Nuoresta iästä lähtien IFK panostaa viesteihin.

Toiminta perustuu laadukkaaseen valmennukseen. IFK panostaa siihen, että valmentajat kaikilla tasoilla saavat hyvän valmentajakoulutuksen. Jokaisella valmentajalla tulee olla tieto ja taito siiitä, mitä ja miten harjoitellaan eri ikäryhmissä. Seuran valmentajakunnan tietämystä hyödynnetään seuran sisällä aktiivisesti ja heidän panosta arvostetaan.