Åke Hildén

Kuka sinä olet?

Jäin eläkkeelle neljä vuotta sitten ja minulla on ollut mahdollisuus panostaa valmennukseen päätoimisesti siitä saakka. Sitä ennen leipätyö kunnan palveluksessa ”haittasi” harrastuksia jonkin verran. Olen ollut yleisurheilussa tavalla tai toisella mukana vudesta 1963, ja valmentajana vuodesta 1977 lähtien.

Valmennusfilosofiasi?

Hitaasti kiiruhtaen hyvää tulee. Pitää tehdä perusasiat kunnolla eili vähän kun rakentaisi taloa. Ellei perustus ole kunnossa niin talo ei pysy kunnolla pystyssä.

Keitä tällä hetkellä valmennat?

Tällä hetkellä minulla on kaksi valmennusryhmää. Vanhempi ryhämäni on tyttöryhmä, missä on kahdeksan urheilijaa, joista nuorin on syntynyt 1999.

Toinen ryhmäni koostuu 10 – 12 vuotiaista tulevaisuuden nimistä. Siinä on sekä tyttöjä että poikia. Tämä on käytännössä ruotsinkielinen ryhmä missä toistaiseksi on viisi jäsentä. Tähän ryhmään mahtuu hyvin lisää samanikäisiä poikia ja tyttöjä.

Parhaat valmennusmuistot? 

Vaikea kysymys, ehkä ensimmäinen SM-mitali valmentajana 1982 tai Johanin SM-voitto Lapualla 1991, jollloin voittohyppy tuli viimeisellä kierroksella. Molemmat muistot liittyvät kolmiloikkaan.

Unelmasi valmentajana?

Että urheilijat menevät tasaisesti eteenpäin.

Miksi HIFK? 

HIFK tuntui järkevimmältä vaihtoehdoilta syksyllä 2009, kun halusin hieman laajempaa valmennusryhmää.