Juniorit

HIFK - Friidrott toiminnan tarkoitus on kasvattaa lapsia ja nuoria terveelliseen ja liikunnalliseen elämäntapaan joko kuntourheilun tai huippu-urheilun merkeissä. Valmennusohjelmat laaditaan vastaamaan jokaisen yksilön tarpeita ja tavoitteita huomioiden kasvun ja kehityksen eri vaiheet.

Juniorivalmennus ryhmissä / yleisurheilukoulussa harjoittelu kasvattaa lasten / nuorten vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Opitaan arvostamaan toisia urheilijoita ja muita toimijoita  omassa seurassamme. Samalla seuran toiminta tukee luonnollisesti myös vanhempien ja huoltajien kasvatustyötä. Seurassa noudatetaan reilun pelin sääntöjä. Ohjaajien ammattitaidon ylläpitämisestä ja kehittämisestä huolehditaan valmennuksen laadun ja turvallisuuden lisäämiseksi. Toiminta perustuu suvaitsevaisuuden, oikeudenmukaisuuteen, tasa- ja moniarvoisuuteen.

Ryhmäkoot ovat tarkkaan laskettuja ikään sopiviksi ja ryhmissä on tyttöjä ja poikia. Ryhmien koostumuksessa pyritään siihen, että kaikki saavat omaa tasoansa vastaavaa harjoittelu mahdollisuuden ja ryhmän.

OHJAAJAT

Juniorivalmennus ryhmien / yleisurheilukoulun ohjaajat ovat vähintään 15- vuotiaita ja heiltä edellytetään käyvän vähintään Lasten yleisurheiluohjaajakurssi. Ohjaajat laativat yhdessä juniorivastaavan kanssa kausisuunnittelman sekä suunnittelevat itsenäisesti viikottain vetämänsä harjoitukset ja pitävät kirjaa ryhmänsä harjoituksista. Seuran juniorivastaava opastaa ja valvoo ryhmien ohjaajia.

HARJOITTELU

Harjoittelumäärät ja sisällöt on suunniteltu ikään sopiviksi ja nousujohteisesti kehittäväksi. ( Katso jokaisen ikäryhmän kohdalta olevat tavoitteet. ) Harjoittelu on monipuolista ja sisältää koko yleisurheilulajien kirjon. Jokaiselle lapselle tehdään hänelle sopiva oma polku. Tarjoamme mahtavan harrastuksen ja haluaville mahdollisen kilpaurheilu - polun ammattitaitoisten valmentajien kera.

LEIRITYS

Seura järjestää pääsääntöisesti 11 - 13 vuotiaille junioreille omaa leiritystä. Leirit voivat olla seuran omia leirejä tai muiden kanssa järjestettyjä. Lisäksi piirijärjestö järjestää piirileirejä 13 -vuotialille ja sitä vanhemmille urheilijoille. Leiritykset toimivat erinomaisena lisänä urheilijoiden päivittäisliikunnan lisääjänä. Lisäksi niillä opitaan tuntemaan uusia ystäviä ja opitaan sosiaalista käyttäytymistä. Juniorivalmennusryhmien urheilijoille painotetaan leirityksiin osallistumista. Näin urheilijat oppivat jo nuorina leirikäyttäytymistä, joka on “pääomaa” tulevaisuuden aikuileirityksiin.

KILPAILUTOIMINTA

Juniorit saavat ensikosketuksensa kilpailemiseen seuran harjoitusten yhteydessä pidetyistä kisoista, joissa on oma ohjaaja mukana sekä lasten vanhemmat toimivat toimitsijoina. Näissä kisoissa lapset oppivat kuinka kilpailuissa toimitaan ja he saavat tuloksia haluamistaan lajeista. Kaikki kilpaileminen tapahtuu lasten ehdoilla eikä ketään pakoteta kilpailemaan. Seuran juniorivastaava tiedottaa huoltajia niistä kisoista jotka ovat sopivia eri ryhmille ja mahdollisuuksien mukaan juniorivalmennusryhmät lähtevät myös yhdessä kisaamaan pääkaupunkiseudun alueen kisoihin. Kilpailupäivinä on hyvin tärkeää olla kisapaikalla aina ajoissa ja ilmoittaa omalle ohjaajalle tai / ja juniorivastaavalle jos onkin estynyt seuran yhteisistä kilpailuista. Kilpailupäivinä myös ravinnon merkitys on tärkeä eli aina on oikeanlaiset eväät mukana. Voit katsoa vinkkejä kohdasta ravinto ( tähän linkki ).

Jokaisella urheilijalla/ urheilijan perheellä on toimitsijavelvoita kaksi (2) kertaa vuodessa.

7 - 13 VUOTIAIDEN KILPAILUJA

  • Seuran omat kisat esim. HTK (oman seuran jäsenille ilmainen)
  • HIFK-Friidrot - yleisurheilun oma mestaruuskilpailu (seuran jäsenille ilmainen)
  • Piirimestaruusviestit (NÅID) (seuran joukkueille ilmainen)
  • Vattenfall seura Cup (seuran jäsenille ilmainen)
  • YAG Youth  Athletic Games (kesällä)
  • TIJG Tampere Indoor Junior Games (talvella)
  • Marrashallit (seuran jäsenille ilmainen) 
  • Keväthalit (seuran jäsenille ilmainen)

Voit käydä tutustumassa myös muihin kilpailuihin tämän linkin kautta.

www.kilpailukalenteri.fi

LISENSSIT JA VAKUUTUKSET

Seura hankkii ja maksaa urheilijan lisenssin, mutta toimittaa laskun jälkikäteen urheilijan huoltajalle. Linsenssi antaa oikeuden kilpailla ja sisältää if:n myöntämän vakuutuksen, joka kattaa kilpailuissa / harjoituksissa sattuneet tapaturmat.