HIFK:n viestinjuoksuprojekti onnistui täydellisesti!

8.7.2014

Lahdessa vietettiin viikonloppuna viestinjuoksun juhlaa loistavissa olosuhteissa. SM-viesteissä oli mukana noin 600 joukkuetta 83 eri seurasta. IFK:n jo loppusyksystä aloitettu ”SM-viestit-projekti” vietiin maaliin uskomattoman upeasti.

26 joukkueen voimin IFK:n juoksijat olivat näkyvästi esillä koko ajan. Kova taistelutahto ja omien kannustaminen siivitti porukkaamme kaikkien aikojen menestykseen. 5 kultaa, 4 hopeaa ja 1 pronssi oli mitalisaldomme. SFI:n toiseksi paras seura oli Esbo IF neljällä mitalilla. 

Mitalitaulukko (3 pistettä voitosta, 2 p. hopeasta, 1 p. pronssista)

HKV 6-3-2 = 26 

HIFK 5-4-1 = 24 

JKU 4-3-2 = 20

Lahden Ahkera 3-3-3 = 18

Tapiot 3-1-4 = 15

Tampereen Pyrintö 2-4-1 = 15

IFK:n ”virallinen” tavoite oli sijoittua Kalevan Maljan pisteissä kolmen parhaan seuran joukkoon. Tavoite täyttyi loistavasti. Otimme 67 Kalevan Maljan pistettä (viime vuonna Joensuussa 41 pistettä). Meitä edellä oli vain HKV (79 pistettä) ja Jyväskylän Kenttäurheilijat (70 pistettä). Neljänneksi sijoittunut Espoon Tapiot hävisi jo selvästi pisteissä (50).

http://www.tilastopaja.fi/db/fi/tulokset.php?CID=10581

Viestinjuoksuun kuuluu dramatiikkaa ja yllätyksiä. IFK:n superyllättäjä oli N19 joukkueemme 4 x 100 metrillä. Cecilia Sandell, Heini Vainiopää ja Henna Nevala petasivat loistavilla juoksuillaan ja onnistuneilla vaihdoillaan johtopaikan Adelaide Jallowille. Ade piti kärkipaikan loppuun asti ja IFK:sta saatiin todellinen yllätysmestari. Voittoaika 47,75 on uusi SFI:n ennätys. N17-tytöt ottivat esimerkkiä ja kiisivät maaliin melkein yhtä hyvällä ajalla 47,82. Alkuerissä juostu aika 47,80 on uusi SFI:n ennätys ja kolmanneksi paras aika Suomessa tässä ikäsarjassa. Kapulaa veivät Riikka Mäkinen, Viivi Lehikoinen, Sandra Ekblom ja Nea Mattila. Ensimmäisen päivän kolmas kultamitali oli ennakkoon enemmän odotettu. Kvartetti Joni Arponen, Jani Rastas, Jevgeni Aleksandrov ja Ilari Mäkinen piti M19 sarjan pikavietissä kovinta vauhtia sekä alkuerissä että finaalissa. Voittoaika 42,46 on sekin uusi hieno SFI:n ennätys.

Toisenakin päivänä nähtiin hienoja venymisiä ja kovaa tsemppiä. Miesten 4 x 400 metrillä ennakkoasetelmat olivat äärimmäisen jännittävät. Mestariehdokkaita oli useita. IFK:n taktinen suunnitelma toteutui täydellisesti. Gustav Klingstedt piti avausosuudella IFK:n mukana kärjen tuntumassa. Johan Versluis nosti sijoitustamme pari pykälää. Don-Zheni Ekoebve ajoi Tampereen Pyrinnön lähes kiinni ja kasvatti etumatkaa Esbo IF:ään. Erik Backin teki kaikki ankkuriosuudella oikein. Loppusuoran auetessa Erik ohitti Tampereen Pyrinnön ankkurin eikä antanut Esbo IF:n Oskari Mörölle minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä lähelle. Voittoaika 3.14,66 on IFK:n kolmanneksi paras aika kautta aikojen. IFK:n kultamitalien määrä tällä matkalla on jo 28.

Päivä toinen kulta tuli yllätyksenä M19 4 x 400 metrin viestissä. Tässäkin kisassa IFK:n juoksujärjestys toimi mainiosti. Omar Mountassir, Jevgeni Aleksandrov ja Joni Arponen onnistuivat osuuksillaan niin hyvin, että kärki ei päässyt liiaksi karkaamaan. Jani Rastas teki ankkuriosuudella varsinaisen uroteon. Hurja loppukaarteessa alkanut rynnistys vei IFK:n johtoon. Taistelutahtoa uhkuen Jani piti piikkipaikan maaliviivalle asti.

Naisten 4 x 400 m oli sekin huippukisa. JKU:n kovalle joukkueelle emme mahtaneet mitään, mutta koko nelikkomme suoriutui loistavasti. Jasmin Showlah juoksi avausosuuden vakuuttavasti, nuoret tytöt Viivi Lehikoinen ja Nea Mattila jatkoivat mallikkaasti. Ankkuriosuudella Sanna Aaltonen pinkoi lujaa ja varmisti ylivoimaisesti hopeatilan. IFK:n aika 3.45,53 on seuran kaikkien aikojen toiseksi . sekunnilla lukemiin 58,13, jolla irtosi hopeaa. M19 sarjassa IFK:n pokien juoksu oli niin ikään nopearytmistä. Palkintona jälleen hopeaa uudella seuraennätyksellä 55,65. P15 sarjan aitapojat nappasivat pronssia 4 x 80 metrin viestissä uudella NÅID:n ennätyksellä 46,63. Keskimatkoiltakin saatiin mitali. M17 sarjan pojat ottivat hopeaa 3 x 800 metrillä jännittävässä kilpailussa, jossa IFK nousi ryminällä mukaan kärkikahinoihin toisella osuudella.

IFK:n muutkin joukkueet taistelivat hienosti tehden hyviä aikoja. M17 sarjan 4 x 300 metrillä pojat jäivät vain hivenen SFI:n ennätyksestä. Upea aika 2.25,51 riitti neljänteen tilaan. N19 4 x 400 m erittäin tasainen joukkueemme taisteli itsensä myös neljänneksi. Pikaviestissä IFK:n miehet pinkoivat mestariluokan tuloksen 41,18 alkuerissä. Aika on IFK:n kolmanneksi nopein kautta aikojen.

IFK:n lippu heilui näyttävästi katsomossa ja oli hyvin esillä TV-lähetyksessä. IFK:n kisajärjestelyt toimivat Anne Suorannan johdolla kuin rasvattuna. Valmentajat onnistuivat taktisissa vedoissaan ja kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Jani Vottonen huolehti tuttuun tapaan hieronnasta ja ravistelusta. Suurkiitokset koko porukalla. Ensi vuonna SM-viestit juostaan sitten vähän kauempana eli Seinäjoella.