SM-viestit 2017

12.7.2017
 

SM-viestit 8.-9.7.2017

Punainen - taisteleva - stadilainen joukkue saapui suurimmaksi osaksi kisakaupunkiin Tampereelle jo perjantaina valmistautuakseen kisaviikonlopun koitoksiin. Joukkueessa oli mukana jo HIFK:n kokeneita konkareita ja muutama ensikertalainen.

Lauantai aamupäivällä kisattiin alkuerissä lyhyissä aidoissa ja 4x100 metrillä. Jo alkuerissä N19-joukkue kipaisi nopeasti radan ympäri juosten kevyesti uuden Suomen ennätyksen, joka kirjattiin aikaan 46,63. Harmillisesti mahdollisen mitalitoivomme M17 4x100m joukkueen matka loppui jo ensimmäiseen vaihtoon, kun kapula ei useista yrityksistä huolimatta vaihtunut juoksijalta toiselle. Pettymys oli joukkueelle kova, mutta valitettavasti pettymyksen tunne on viestijuoksuun ja yleensä urheiluun sekä kilpailemiseen kuuluva tunne. Viestivaihdot ovat nekin tekniikka- ja taitolaji.

Ensimmäisen kisapäivän iltapäivänä T15 80m aitajoukkue juoksi hienosti B-finaalissa ajan 51,08 (ae 51,12). Joukkueessa juoksivat Sandra Piippo-Pinho, Viivi Rantanen, Iina Holopainen ja Isha Murray.

Päivän ensimmäinen mitali saavutettiin, kun kivenkova joukkue Sanni Pajasmaa, Viivi Lehikoinen, Nea Mattila ja Aino Bergqvist parantelivat alkuerissä juoksemaansa SE:tä N19 4x100m aikaan 46,46. Näin rikkoutui vuonna 1996 juostu SE. Uusi SE on samalla seura- ja SFI-ennätys.

Mitalitili karttui heti perään hopealla, kun M19 4x100m Vertti Viitala, Heikki Chen, Daniel Lundmark ja Jesse Lehtimäki taistelivat maaliin toisena ajalla 42,35.Tämä on myös IFK:n 1000. SM-mitali kautta aikojen. Valitettavasti kolmannen osuuden juoksijan Danielin polvitaivevamma uusi ja nuori mies päätyi radan pintaan kivuliaana. Onneksi mestaruuskisoissa ensiapu on nopeasti läsnä. Tämä loukkaantuminen kuitenkin tarkoitti sitä, että sunnuntain 4x400m vaatisi varajuoksijan.

Naisten 4x100m finaalissa Jyväskylän kenttäurheilijat pääsivät pienelle etumatkalle, eikä alkuerissä erävoittoon kirinyt ankkuri Jasmin Showlah ehtinyt kultataisteluun mukaan. Joukkue Pinja Pikkupeura, Jenna Jokela, Sanna Erkinheimo ja Jasmin hienon juoksun päätteeksi saivat hopeaa ajalla 46,79 (ae 46,53).

T15 satasen joukkueemme juoksi loistavasti finaalissa jääden vain kuuden sadasosan päähän pronssista. 49,05 ajalla Sandra Piippo-Pinho, Inka Pöyry, Teresa Perttilä ja Isha Murray olivat neljänsiä.

 

Sunnuntaiaamu ja toinen kisapäivä valkeni aurinkoisena. Aamupäivän alkuerissä olivat mukana joukkueemme N19 4x100m aj ja N/M17 4x300m. M17-joukkue kokosi itsensä ensimmäisen päivän vastoinkäymisen jälkeen juosten kolmen parhaan joukkoon ja suoraan finaaliin.

Sääennuste oli luvannut täyttä auringon paistetta, mutta loppukilpailuiden alkaessa taivas repesi ja vettä tuli puolisen tuntia kaatamalla. Tämähän ei tietysti urheilijoita haitannut, kun sade toi mukanaan happirikkaan ilman iltapäivän pidemmille viestimatkoille.

Toisen päivän ensimmäisestä mitalista vastasi M17 4x100m aitajoukkue Eero Ilomäki, Batuhan Yildirim, Oliver Sainio ja Tatu Heikkinen. Ajalla 53,46 joukkue sai noutaa itselleen hopeiset mitalit. Tämä tulos on myös SFI-ennätys. Lähestulkoon suoraan palkintojen jaosta Eero ja Batuhan saivat kipittää calling-telttaan valmistautuakseen 4x300m finaaliin. Tiukka aikataulu ei tuntunut poikia haittaavaan, sillä joukkue Pavel Mäkinen, Eero Ilomäki, Batuhan Yildirim ja Ossian Newby juoksivat tässäkin hopealle ajalla 2.26,05. Aamupäivän alkuerissä juossut Abdirahiim Salah palkittiin myös hopeisella mitalilla.

Iltapäivän ehdottomasti aurinkoisimmasta ilmeestä ja yllätysmomentista - ainakin muille seuroille -  vastasi T15 4x800m joukkueemme. Ilman aikaisempaa tulosta joukkueemme joutui juoksemaan B-erässä, mutta tämä ei nuorimpia tyttöjämme haitannut. Valmentajajoukko jakaantui pitkin Ratinan kentän reunoja huutamaan väliaikoja juoksijoille. Ja meidän tytöthän juoksi. Oman eränsä selvä voitto ja kokonaiskisassa loistava hopeasija ajalla 9.48,44. Seuraennätystä parantaneessa joukkueessa juoksivat Emma Nyström, Inka Pöyry, Iiris Koski ja Iris Engeness. 

Toinen kisapäivä ja SM-viestit 2017 huipentuivat sunnuntai-iltapäivän 4x400 yleisen sarjan viesteihin. Naisten joukkueemme Pinja Pikkupeura, Sanna Erkinheimo, Nea Mattila ja Viivi Lehikoinen eivät antaneet muille joukkueille mahdollisuutta ja nappasivat kullan ajalla 3.42,39. Heti perään miesten joukkueemme Jevgeni Aleksandrov, Tommy Barrineau, Pekka Sinkkonen ja Erik Back nousujohteisesti taistelivat itsensä pronssimitalille ajalla 3.18,59.

SM-viestit olivat jälleen täynnä iloa ja onnea onnistumisista, taistelua hyvistä sijoituksista, kipua repivistä suorituksista, pettymystä joukkueen epäonnistumisista. Suurkiitos urheilijoillemme, niille jotka suorituksia pääsivät tekemään sekä niille, jotka varajuoksijoina olivat paikalla tsemppaamassa. Kiitos valmentajillemme, joille viestiviikonloppu oli pitkä ja hektinen. Kiitos lihashuoltajallemme. Kiitos huoltajille ja muille perheenjäsenille, jotka jaksoitte kannustaa HIFK:n kaikki joukkueita parhaisiin mahdollisiin suorituksiin.

Joukkueenjohtajan on helppo hymyillä. Ensi vuotta ja Mikkelin SM-viestejä jo odottaen,

Piia S

 

Lisää kuvia löydät facebook-sivuiltamme ja instagram-tililtämme. Kannattaa ehdottomasti tsekata myös Hovikuvaajan facebook- ja insta-sivut.

 

Kaikki tulokset