SM viestit 2.-3.7.2016 - Eläintarhan kenttä

4.7.2016


 

 

SM-viestit 2.-3.7.2016

 

Vau, mitkä kilpailut. Sain olla kolmatta kertaa mukana seuran SM-viestijoukkueen joukkueenjohdossa/ huollossa ja mikä elämys jälleen kerran. Kotikentällä, kesäisessä Helsingissä, HIFK:n punaisissa väreissä. HIFK:n koppi nro 10 toimi tukikohtana huollolle ja parhaana kommenttina naapuriseuralta oli “teillä taitaa olla VIP-henkilöitä”. Ja niitä todella meidän urheilijat ja valmentajat ovatkin. Samoin kentän laidalla ollut HIFK-telttamme suojasi urheilijoitamme lauantain helteeltä ja sunnuntain sadekuuroilta. Teltassa oli myös mukava huollattaa lihaksiaan lajien välillä, kun lihashuoltajamme Juuselan palvelut olivat koko ajan tarjolla.

 

Urheilijamme ylsivät jälleen uskomattomiin suorituksiin. Näyttävimpinä varmaankin N17 sarjan kaksi suomenennätystä 4x100m ja 4x300m. Nopeita tyttöjä radalla ja yhteishenki joukkueessa tuntui syntyvän ilon kautta. Yllättävimpänä kenties M19 3x800m, jossa miehemme nappasivat kultaa ja pronssia. Taistelu oli molemmilta joukkueilta upeaa seurattavaa. Itselleni kenties mukavimpana muistona jää mieleen se, että useita uusia urheilijoitamme oli nostettu joukkueisiin ja useissa lajeissa oli laittaa radalle myös kakkosjoukkueet. Nuorten urheilijoiden kasvattaminen ja kannustaminen viestijuoksuun on seuratoiminnannassa erittäin tärkeää. Kuten SFI:n urheilujohtaja Petra Stenman nostaa esille “jos harrastaa yleisurheilua seurassa, joka osallistuu SM-viesteihin, niin vähintä mitä urheilija voi tehdä, on osallistua niihin”. Yhtä lailla seuran tehtävä on antaa mahdollisuus urheilijoilleen osallistua ja saada kokemusta viestijuoksuista.

 

Suomen ennätysten lisäksi HIFKiläiset juoksivat useita SFI-ennätyksiä. Näitä ainakin lajeissa N17 4x100m, P15 4x80m aj, M17 4x100m, M19 4x100m.

 

Suurkiitos kuuluu urheilijoillemme; niille jotka pääsivät radalle, mutta myös niille, jotka varamiehinä olivat paikalla ja kannustivat omiamme hienoihin suorituksiin. Myös pettymysten jälkeen kannustus urheilijoidemme keskuudessa oli sydäntälämmittävää.

 

Valmennusta ei varmaankaan ikinä voi kiittää tarpeeksi. He tekevät vuoden ympäri töitä urheilijoidemme eteen; suunnittelevat, harjoituttavat, huolehtivat kilpailuohjelmista, kuntouttavat, kannustavat jne. Uskon ja toivon SM-viestien olleen jälleen se kuuluisa valmentajan palkkapäivä. Kiitos paikalla olleille; Mervi Laurén, Anne Suoranta, Lotta Kemppinen, Sahra Laine, Anatoli Mihailov, Timo Lehtimäki, Abdellah Attaf, Petri Tötterman.

 

Erityiskiitos huollon Ingeborg Östermannille, joka piti huolen, että urheilijoidemme ei tarvinnut jonottaa ruokaa kuumassa auringonpaisteessa tai vesisateessa. Tankkausmahdollisuus oli tarjolla juuri silloin, kun kunkin urheilijan aikataulu antoi myöden. Valmentajien työtä helpottaakseen hän hoiti myös kisanumeroiden järjestelyä. Sitoutuminen seuran vapaaehtoistyöhön on tällä naisella täyttä kultaa!

 

Nöyrä kiitos. En gång - alltid.

 

Piia Sinervo